https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоОбществоНов опит за изграждане на спортната зала с басейн в СУ „Васил...

Нов опит за изграждане на спортната зала с басейн в СУ „Васил Левски“ в Русе

Община Русе прави пореден опит за изграждането на дългоочакваната спортна зала с басейн в СУ „Васил Левски“. За целта е обявена нова обществена поръчка на стойност близо 7,2 млн. лева.

Проектът за спортната зала е стартиран преди няколко години, но до момента изпълнението му е срещнало редица пречки. Първоначално беше сключен договор за строително-монтажни работи само за първи етап, който впоследствие беше прекратен и издаден акт 10. Въпреки това, общината не се отказва и сега обявява нова поръчка с надеждата да завърши проекта.

Новата спортна зала ще бъде свързана с вече съществуващата училищна сграда (блок „Д“) чрез топла връзка. Сградата ще има един надземен етаж, частична галерия на фоайето, полуподземен сутерен и инсталационен етаж. Проектът включва и самостоятелен подход от улицата, което ще позволи използването на съоръженията и от външни посетители.

В спортната зала са предвидени две основни съоръжения:

  • Зала за хандбал: Игралното поле ще бъде оборудвано с трибуни за 600 места, което ще позволи провеждането на състезания и други спортни мероприятия.
  • Плувен комплекс: В сутеренното ниво ще се намира учебен плувен басейн с размери 12,5 на 25 метра. Комплексът ще включва и фитнес зала със СПА център, съблекални, тоалетни и душове, лекарски кабинет, както и помещения за съдии и треньори.

Проектът е съобразен с нуждите на хората с увреждания, като осигурява достъпна среда до всички общодостъпни етажни нива. Това ще бъде постигнато чрез два пътнически асансьора и платформа за инвалидни колички, която ще преодолява стълбището в плувния комплекс.

С новата обществена поръчка, Община Русе се надява най-накрая да завърши изграждането на спортната зала с басейн в СУ „Васил Левски“. Този проект е от голямо значение за учениците и жителите на града, като ще предостави модерни спортни съоръжения и ще допринесе за развитието на спорта в региона.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X