https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоКримиИнцидентиЗа изминалото денонощие екипите на РДПБЗН – Русе са реагирали на 5...

За изминалото денонощие екипите на РДПБЗН – Русе са реагирали на 5 сигнала

За изминалото денонощие екипите на РДПБЗН – Русе са реагирали на 5 сигнала.

Вчера за времето от 08:59 до 09:32 ч. екипи от Втора РСПБЗН и от ССОД – Русе са били изпратени на сигнал за пострадал човек при падане на бетонна плоча на ул. Плиска пред бл. „Мадара“. На място е изяснено, че са паднали бетонни елементи от фасадата на блока и са ударили възрастен човек по главата. Той е бил откаран от екип на ЦСМП в болницата. Екипът е отстранил част от останалите опасни облицовки.

Между 12:05 и 15:20 ч един екип от ССОД – Русе е реагирал на сигнал за опасно надвиснал клон на дърво в с. Нисово. Клонът е премахнат с помощта автовишка.

От 21:11 до 23:10 часа служители от РСПБЗН – Сливо поле са работили по гасенето на стърнище в землището на с. Черешово, в близост до разклона за с. Малко Враново. Пожарът е обхванал около 30 декара. Причината се е оказала искрене от стълб на електропреносната мрежа. Екипът е изчакал до пристигане на представителите на електроразпределителното дружество, за да отстранят аварията.

Запалване в контейнер за отпадъци са гасили огнеборците от Втора РСПБЗН за времето от 21:25 до 21:50 часа на ул. Ниш в Русе.

Последното излизане е било на сигнал за пожар в къща в с. Николово. Там за времето от 02:25 до 05:25 часа са изпратени екипи от Втора РСПБЗН – Русе с два автомобила и още един екип от Първа РСПБЗН. При пристигане на адреса е установено, че пожарът е бил обхванал целия покрив на триетажна къща, като екипите са успели навреме да проникнат в под покривното пространство и да предотвратят падането на покрива. При произшествието не са пострадали хора. Спасени са етажите на къщата. Предполага се, че причината за запалването е пропукване в комин на камина, която собственикът е палил същата вечер.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X