https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораБойко Борисов: България кеш на Украйна няма да дава

Бойко Борисов: България кеш на Украйна няма да дава

“Имам много важен коментар – вчера беше хубаво да се проведе това изслушване за НАТО, беше полезно. Най-голямото оборудване на военните самолети се направи по време на нашето управление. Опитът да се уплашат българите, че едва ли не ще ходят да се бият в Украйна, е смешен. Милион пъти казах, че наши войници няма да ходят там”, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред журналисти.

Той се възмути от поредния опит “много манипулативно” да се уплашат българите, че едва ли не наши войски ще бъдат изпратени в Украйна. “Винаги съм казвал, че българските войници ще защитават само територията на страната ни и в Украйна няма да ходят войници – това е гарантиран от нас”, категоричен е лидерът на ГЕРБ.

“Вчера се направи нови вид инсинуация, че България ще дава кеш на Украйна. Винаги сме били категорични за мир. Да се проведат всички дипломатични начини за постигането на мир”, обясни той.

“Затова са тези срещи на върха, затова сме партньори, различните държави имат и различни гледни точки. Неслучайно Виктор Орбан отиде в Украйна – водят се упорити преговори това кръвопролитие да спре”, допълни още той.

“В момента това, което България ще представлява на срещата на върха не е за пари кеш, не става изобщо въпрос за това. Дори в момента България получава пари за старото съветско военно оборудване. И не само че не даваме кеш, а получаваме кеш. Виждате ли? Всички демократични държави застанахме на страната на нападнатия, не на агресора”, обобщи лидерът на ГЕРБ.

Борисов не е разговарял с почетния председател на ДПС Ахмед Доган за случващото се в партията му през последните дни и за несбъдналата се подкрепа от движението на кабинета “Желязков”.

“Не. По никакъв повод, не искам и нямам и работа да се срещам”, отговори Борисов на въпрос срещал ли се е с Доган. А попитан дали са разговаряли по телефона отговори: “Не, не съм. Нямам му телефона”.

 

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X