https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоПолитикаБорислав Гуцанов: Смятам, че БСП ще получи третия мандат

Борислав Гуцанов: Смятам, че БСП ще получи третия мандат

Президентът трябва да реши на коя парламентарна група да връчи третия мандат. Ако вторият приключи неуспешно. Нека да изчакаме още няколко дни и тогава да коментираме. Това коментира пред журналисти Борислав Гуцанов от БСП.

Трябва да има кабинет на националното спасение, на националното съгласие, експертен кабинет. Ситуацията е изключително трудно, драматична. Ние сме свидетели на разпад на държавността. Много по-добре е да има редовен кабинет на широка база – от експерти. Смятам че ще получим такъв мандат. Дано да има държавническо мислене във всяка една от политическите партии, посочи Гуцанов.

Той изрази мнение, че президента Радев е трябвало да представлява страната ни на срещата на върха на НАТО. “Това беше виждането на по-голямата част от политическите партии. Той е главнокомандващ на армията и е единственият избран мажоритарно. Не може служебен кабинет да представлява България на срещата на върха на НАТО. Това беше негово решение. Напълно приемем неговите мотиви. Тази позиция, която се изразява от страна на България – не е най-доброто, което може да бъде”, каза още депутатът от БСП.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X