https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоПолитикаКостадинов отговори на Пеевски

Костадинов отговори на Пеевски

“Три дена след провала на кабинета Желязков Пеевски все още съпредседателят на ДПС явно не осъзнава какво му се случва”.

Това пише в своя позиция лидерът на “Възраждане” Костадин Костадинов, по повод днешното изказване на председателя на ДПС Делян Пеевски. Публикуваме позицията на Костадинов без редакторска намеса:

Затова ще му припомня един исторически пример. Когато през 1826 г. на Ат мейдан в Цариград еничарският корпус вдига бунт срещу турския султан Махмуд, опитът им да вземат властта от него приключва с кървав погром и всички еничари са избити за един ден. Нека не забравяме, че еничарите, независимо дали в Османската империя или в ДПС, са преди всичко слуги и роби на султана. Влиятелни, могъщи, но въпреки това слуги и роби на султана.

Винаги, когато еничарите са си помисляли, че могат да вземат властта от турците, съдбата им е била една и съща. Еничарите в ДПС вдигнаха бунт срещу турците и съдбата им ще бъде същата като на техните предшественици през 1826 г. в Османската империя.

Що се отнася до избирателите на ДПС, мисия на “Възраждане” е да ги освободи от тежкото политическо робство на ДПС, в което са изпаднали. Нашите сънародници мюсюлмани заслужават да имат същите права и свободи като всички останали българи. Права и свободи, които ДПС систематично им отнема през последните 35 години”.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X