https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоПолитикаОбщинската избирателна комисия в Кюстендил заличи избрана от ДПС съветничка

Общинската избирателна комисия в Кюстендил заличи избрана от ДПС съветничка

Общинската избирателна комисия (ОИК) в Кюстендил заличи от списъка на избраните общински съветници Габриела Стоянова, издигната от ПП “Движение за права и свободи”, под № 1 в листата и обяви за избран Христо Христов, който е под № 3 в листата, става ясно от решение на ОИК, публикувано на страницата на комисията.

Решението е от вчера, след постъпило писмо от председателя на Общинския съвет Димитър Велинов, с което той препраща уведомление за предсрочно прекратяване пълномощията на Габриела Стоянова, като общински съветник в Общински съвет-Кюстендил, в произведените избори за общински съветници и за кметове на 29 октомври 2023 г.

Постъпило е и заявление от Николай Златарски, регистриран кандидат за общински съветник от кандидатската листа на ДПС № 2, с което той заявява, че желае да не бъде обявен за общински съветник от кандидатската листа. Златарски беше избран за народен представител от ДПС на последните парламентарни избори.

ОИК в Кюстендил е обявила за избран следващия по ред кандидат, а именно Христо Христов, включен под № 3. Решението на ОИК подлежи на обжалване пред Административния съд в Кюстендил в седем дневен срок от обявяването му.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X