https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоКримиПродължава разследването на убийството на Паро Боксьора

Продължава разследването на убийството на Паро Боксьора

Продължава разследването на престрелката в София, при която беше убит 48-годишният Паруш Парушев – Паро Боксьора.

Лихварят Паро Боксьора отиде да бие конкуренти, но падна убит при престрелка. Екшънът се разигра в столичния кв. “Модерно предградие” около 15 часа в четвъртък.

Паруш Парушев, известен в подземния свят като Паро Боксьора, отишъл в офиса за бързи кредити с двама приятели. Ядосал се, че Сашо Полицая и синът му отворили офис за кредити на негова територия. Той работел по-малко от месец. Паро носел незаконния си пистолет, както и боксова ръкавица на силната си дясна ръка. На нея имало метални елементи в областта на кокалчетата.

“Първоначалните данни са, че убитият е нападнал хората в офиса”, обясни главният секретар на МВР Димитър Кангалджиев. Сбиването станало пред офиса, Паро и компанията му надделели. Паруш дори успял да опре пистолет в слепоочието на Сашо Полицая. Той е бивш служител на МВР. От 2003 г. е извън системата. Има и данни, че се е занимавал с кражби.

При сблъсъка с Паро Сашо Полицая запазил самообладание. Без да трепне, извадил пистолета си и с един изстрел убил Паро, разказал самият той пред разследващите. Версията му ще бъде проверявана, включително и чрез записи от камери.

Последвала престрелка, в която били ранени още двама мъже – 22-годишният син на Сашо Велизар, и 30-годишният приятел на Паро.

По-възрастният мъж е с прострелна рана в корема и крака, а Велизар е улучен в бедрото. Пристигналите линейки ги откарали в болници. Полицаи, които патрулирали в района, задържали замесените.

Няма данни някой да е успял да избяга, обясни шефът на СДВР Любомир Николов.

“На местопрестъплението са намерени две оръжия. МВР има данни, че собственикът на заложната къща притежава законно оръжие. По отношение на нападателя – няма такава информация”, посочи Кангалджиев.

Ще се търсят видеозаписи, които да доуточнят какво точно се е случило. Изяснява се дали и двете страни са стреляли, или само едната.

Засега са задържани трима души – двама от офиса за бързи кредити и един от компанията на Паро. Прокуратурата ще уточнява дали и какви обвинения ще повдига. Възможно е Сашо Полицая да не бъде подведен под отговорност за стрелбата по Паро, защото е защитавал живота си. Той обаче може да се сдобие с обвинение за последвалите изстрели. Не е ясно и какви обвинения ще получат двамата от компанията на Паро.

Това не е първият случай на стрелба с участието на Паро. На 28 март 2020 г. в столичния кв. “Орландовци” се разиграва екшън с яки момчета от две коли. 4-ма от едната засичат друга пред голям хипермаркет и нападат двама от другата. Твърди се, че нападателите са Делев, Георгиев, Илиев и още един мъж. Нападнатите са Паро Боксьора и Александър Пацов, който също е състезател в този спорт.

Той е лежал в затвора за убийство и е подсъдим по голямото дело за Бандата на чуковете, разбита през 2009 г.

След юмручната схватка Паро Боксьора и Александър Пацов тръгнали с автомобила си след нападателите и един от тях стрелял. Част от куршумите обаче попадат по дограмата на къща в квартала, а един от тях дори проникнал вътре, където има човек. След екшъна двете коли изчезват от местопрестъплението и никой от тях не подава жалба в полицията.

На 4 април 2020 г. вечерта в центъра на София пък двама маскирани и въоръжени нападнаха, биха и ограбиха съпругата на Паруш. Тогава бандитите отмъкнаха и дамската ѝ чанта с над 20 000 лева в нея.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X