https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоЛюбопитноСпециален доклад разглежда повече от 175 конспирации около смъртта на принцеса Даяна

Специален доклад разглежда повече от 175 конспирации около смъртта на принцеса Даяна

Вечерта на 31 август 1997 г. е една от най-черните за Великобритания. Никой дори не подозира, че след няколко часа ще чуе в късните новини за тежка катастрофа в Париж, в която Принцеса Даяна е загинала. За мнозина това е тежка и жестока трагедия, но за много други има редица конспирации, в които започват да вярват. Официалната версия на случилото се, поне след редица експертни гледни точки е, че Диана е станала жертва на пиян шофьор.

И до днес има конспирации, които живеят свой собствен живот и повдигат нови и нови въпроси, пише dir.bg. Повечето конспирации идват директно от Мохамед ал-Файед, който говори за операция Операция Пагет, коствала милиони лири на британските граждани. Разследването на всички конспирации завършва след години и открива, че всички конспирации са лишени от смисъл и нямат никаква основа, на която да стъпят. Официалната версия, пише Guardian, е практически лошо стечение на обстоятелствата и един жесток инцидент.

Докладът е разгледал повече от 175 теории, развити през следващите години. Сред голяма част от същите твърдения ще открием и някои, които живеят свой собствен живот.

Според Мохамед ал-Файед, принцеса Диана е била убита, защото е забременяла от неговия син Джорджи. Негово мнение е, че короната не можела да приеме това като идея – британска принцеса да бъде във връзка с египтянин. Нещо още по-лошо е, поне според опечаления баща е, е че никой не би искал английски крал да има египтянин-мюсюлманин за баща. На база всичко това, английските специални служби са мислили вариант за премахването на Даяна. Само няколко седмици по-рано, британските таблоиди изразяваха точно такова съмнение, че принцесата може би крие една много особена тайна.

Тази версия рухва малко по-късно, когато патолозите правят изследване и правят сериозни кръвни тестове на кръвта на принцесата. Следи от бременност не са открити и при двата направени теста. Редица приятели и близки твърдят, че Диана не е говорила за подобни изненади, освен това самата принцеса е потвърдила, че използва предпазни средства.

Втора популярна версия е, че принцесата директно очаквала да бъде убита от правителството или короната. Няма точно посочен виновник, все пак говорим за теория, а не за доказана версия. Един от създателите на въпросната версия за гибелта на принцесата, е нейният бивш иконом – Пол Бюрел. Преди да се разделят, принцесата е оставила на Бюрел едно писмо, което да пази за нея. Писмото гласи следното:

“Седя тук на бюрото си днес през октомври, копнеейки да бъда прегърната и окуражена да остана силна и да държа главата си високо. Тази част от живота ми е най-опасна. Планират инцидент с колата ми, проблеми със спирачките и сериозна травма на главата, която да отвори пътя на Чарлз да се ожени повторно.”

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X