https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоОбществоЗапочва фолклорният фестивал "Сандрово пее и танцува"

Започва фолклорният фестивал “Сандрово пее и танцува”

На 6 юли, събота, в село Сандрово ще се състои дванадесетото издание на традиционния фолклорен фестивал “Сандрово пее и танцува”. Тази година събитието ще събере професионални и любителски танцови и певчески групи от цялата страна, които ще представят богатството на българската фолклорна култура.

Началото на фестивала ще бъде дадено в 08:00 часа в двора на училището. Гостите ще имат възможност да се насладят на традиционни ястия като рибена и бобена чорба, приготвени от майстор-готвач от Сдружението за военно-патриотично възпитание на младежта “Приказка за България”. Освен кулинарните изкушения, посетителите ще могат да разгледат и закупят занаятчийски продукти от различни региони на страната.

Вечерта на фестивала ще завърши с богата концертна програма, в която ще участва народната певица Славка Калчева. Нейното изпълнение обещава да бъде кулминацията на празничния ден, обединявайки зрители и участници в един незабравим музикален спектакъл.

Организацията на фестивала е възможна благодарение на подкрепата на Община Русе, Кметство Сандрово, училищното настоятелство на селото и Народно читалище “Васил Левски 1928”. Техният принос гарантира успеха на събитието и запазването на традициите за бъдещите поколения.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X