https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораГЕРБ: Няма да подкрепим втори и трети мандат при никакви условия

ГЕРБ: Няма да подкрепим втори и трети мандат при никакви условия

Още преди да ги поканят ДПС от ГЕРБ заявиха, че няма да подкрепят втория мандат при никакви условия. От пресцентъра на партията публикуваха официално становище, в което заявяват, че решението на партията остава непроменено и по отношение на третия мандат.

“Намираме, че различията и противопоставянето между парламентарните групи в 50-тото Народно събрание не създават необходимата база за съставянето на стабилно правителство.

Напомняме, че веднага след изборите само ГЕРБ – СДС предложи формула за съвместно управление и споделена отговорност – правителство с ясна програма и управленски цели, което не получи подкрепа”, се казва в официалната позиция.

Според ГЕРБ избирателите са наясно, че ако не си приел разговори с първия, спечелил изборите, а предложиш такива с втория, третия, четвъртия и т.н – това не е разум, а политически инат.

“Заявките и призивите за подкрепа на кабинет с втория или с третия мандат целят решаване на партийни и коалиционни проблеми без принципна основа и няма да решат важни за обществото въпроси. Разчитаме на политическа зрялост в предстоящата предизборна кампания като предпоставка за съставяне на правителство в следващото Народно събрание”, казват още от ГЕРБ.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X