https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоКримиИнцидентиШест сигнала вдигнаха на крак пожарната през последното денонощие

Шест сигнала вдигнаха на крак пожарната през последното денонощие

За изминалото денонощие екипите на пожарната са реагирали на 6 сигнала.

В 08:42 часа са изпратени за съдействие за обезопасяване на автомобил след ПТП на главен път I-5 / Русе – В. Търново, между „Мойсев баир“ и разклона за с. Мечка. В

08:50 часа екипна ССОД – Русе е изпратен за отстраняване на опасно дърво на ул. Доростол в Русе.

За времето от 12:27 до 14:15 ч., служители от РСПБЗН – Ветово са изпратени за гасене на запалване в сухи треви в местност „Календжи кору“ в землището на Ветово, до водна кула. На място е установено, че горят сухи треви които са се разпространили към ЖП линията в близост. Пожарът бил възникнал вследствие на огневи работи на покрива на водонапорната кула, извършвани от работници на фирма. Горенето е ликвидирано на площ около 1000 кв.м. без щети.

Между 17:55 и 18:50 ч. екип от Първа РСПБЗН е изпратен на сигнал за горяща шевна машина в шивашки цех на бул. „Цар Освободител“. На адреса е изяснено, че е имало горене в електрическата част на настолна шевна машина, но огънят е бил забелязан от служителка и друг служител го е загасил, с помощта на прахов пожарогасител. Няма пострадали служители на фирмата. Нанесени са само щети по шевната машина. Причината най-вероятно е късо съединение.

Един лъжлив сигнал е вдигнал на крак екип на Първа РСПБЗН вчера вечерта между 19:39 и 20:30 ч. Той е бил за горящи сухи треви на главния път Русе – В. Търново, на разклона за с. Мечка. При проверка в района не е установен пожар.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X