https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоКрими27 кг марихуана са иззети при акция на Русенската полиция

27 кг марихуана са иззети при акция на Русенската полиция

Вчера служители от сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ при ОДМВР – Русе са предприели действия за проверка на мъж, за когото колегите им от ОДМВР – Шумен са сигнализирали, че държи голямо количество наркотици и се придвижва с автомобил с шуменска регистрация към Русенска област.

В резултат на проведените съвместни оперативно-издирвателни действия, русенските криминалисти са установили местонахождението на въпросния мъж и е последвало задържането му.

Оказало се е, че това е 50-годишен жител на с. Голямо Враново, известен на правораздавателните органи. В хода на по-нататъшната работа на разследващите е извършено претърсване в обитаван от него имот на адрес в с. Голямо Враново, където са открити и иззети общо 27 полиетиленови плика, всеки от които с около килограм тревна маса, реагирала положително на марихуана. Наркотикът бил скрит в колиба на куче в двора на имота. По предварителни данни иззетото количество е на стойност за около 548 000 лева.

50-годишният мъж е задържан за срок до 24 часа по ЗМВР. По случая е започнато досъдебно производство за престъпление по чл. 354а, ал.1 от НК. Работата по разследването продължава под надзора на Окръжна прокуратура – Русе.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X