https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоКримиПовдигнаха обвинение за средна телесна повреда на полицая, счупил челюстта на 19-годишен...

Повдигнаха обвинение за средна телесна повреда на полицая, счупил челюстта на 19-годишен младеж

От Районната прокуратура в Бургас са предявила обвинение за средна телесна повреда за хулигански подбуди. Прокурор е взел мярка за „задържане под стража“ за 72 часа, както и забрана за напускане на пределите на страната, обявиха от прокуратурата на брифинг.

Мотивите за обвинението са достатъчно данни за това деяние. Става дума за един пострадал, а не за двама, уточниха още от обвинението. Той може да бъде наказан с “лишаване от свобода” в период от 2 до 10 години.

От Районната прокуратура в Бургас също така ще искат постоянен арест за полицейския служител.

Има квалифициращ състав на престъплението – ако е бил в качеството си на полицейски служител там, обвинението ще бъде от квалифициращ състав. Но към момента нямало данни това да е било така. Изискани са справки от неговите работодатели.

На въпрос защо е носил жилетка на частна охранителна фирма, от прокуратурата отговориха, че те се продават свободно. Дали е бил нает от тях без трудов договор, това не е установено в момента, тъй като “всеки може да се представи като всякакъв в питейно заведение”, изтъкнаха още от обвинението и посочиха, че може да е искал да “имитира определени личности”.

Полицейският служител, който стана ясно, че е в изпитателен срок, се е възползвал от правото си да не дава обяснения.

Задържаният за 24 часа Христо Петров, който е на 21 години, е работил за Четвърто РПУ в Бургас от края на октомври миналата година и все още е бил в изпитателен срок. На 6 юли той е разпознат от свои колеги в Бургас. В отделен коментар по случая министър Стоянов посочи, че полицаят е назначен с външен конкурс, като предстои да се направи и пълна проверка за това как е допуснат до системата.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X