https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоПолитикаДПС - Русе застава твърдо зад Ахмед Доган

ДПС – Русе застава твърдо зад Ахмед Доган

Членовете на Областния съвет на ДПС в Русе заявиха твърдата си подкрепа за почетния председател на партията д-р Ахмед Доган и неговото решение за оставката на определени лица, посочени в последния му призив. Това беше официално обявено в декларация, публикувана на Фейсбук страницата на партийната структура.

“Областният съвет на ДПС в Русе зае единодушно тази позиция на състоялото се вчера заседание”, заяви председателят на Областния съвет Айдоан Джелил в интервю за Българската телеграфна агенция. В декларацията се подчертава, че в защита на волята на Ахмед Доган членовете на Областния съвет са готови за всякакви последващи действия.

Айдоан Джелил също така обяви, че областната структура на партията в крайдунавския град категорично се противопоставя на изключването на депутата от Русенско Ализан Яхова от парламентарната група на ДПС. “Считаме, че това противоречи на принципите на демокрацията и устава на ДПС”, посочват в декларацията си от Областния съвет.

Тази решителна подкрепа за д-р Ахмед Доган и осъждането на действията срещу Ализан Яховаподчертават значимостта на вътрешнопартийната демокрация и принципите, залегнали в устава на ДПС. Изразената позиция идва на фона на нарастващите вътрешни напрежения в партията, които предизвикват различни реакции сред членовете и симпатизантите на ДПС.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X