https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораПП-ДБ със сигнал до Прокурорската колегия и главния прокурор след писмото на...

ПП-ДБ със сигнал до Прокурорската колегия и главния прокурор след писмото на Доган

Депутатите от „Продължаваме Промяната – Демократична България” изпратиха сигнал до Прокурорската колегия на ВСС, и.ф. главен прокурор Борислав Сарафов и ръководителя на СГП след писмото на почетния председател на ДПС Ахмед Доган. Сигналът е във връзка с информация за извършени престъпления по служба от магистрати, полицейски служители и представители на службите за сигурност.

„През последните дни бяха изказани твърдения от членове и ръководството на „Движението за права и свободи”, в които се съдържа информация за засягане на независимостта на прокуратурата на Република България и употребата ѝ за изпълнение на политически поръчки чрез оказване на принуда, засягане на частната собственост и неприкосновеност на граждани на Република България и техните семейства”, обясняват от ПП-ДБ.

В сигнала си депутатите са посочили и конкретния цитат от позицията на Доган: „Никога, от създаването си преди повече от 34 години, Движението не е използвало мутренски подходи за заплашване на семействата ни, за отнемане бизнеса на хората с прокуратурата и полицейските служби. Умишлено се създава страхова психоза за живота, работата и имуществото на хората”.

Според ПП-ДБ в „обръщението се съдържат данни във връзка с дейността на депутата Делян Пеевски и неговото влияние върху прокуратурата, данни за извършени престъпления по служба от магистрати и служители на Министерството на вътрешните работи с цел сплашване, оказване на принуда и натиск, имуществени престъпления и други”.

Депутатите от ПП-ДБ считат, че са налице основания за извършване на пълна всестранна и обективна проверка относно наличието на неправомерни влияния от определени политически кръгове върху представители на българската прокуратура, както и извършването на престъпления по служба от български магистрати и полицейски служители.

„Поради особената обществена значимост на потенциално извършените деяния и на замесените лица, очакваме в кратки срокове да предоставите публично достъпна информация за предприетите мерки и резултатите от извършените проверки”, заключват народните представители от ПП-ДБ в сигнала си.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X