https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоЛюбопитноGoogle започва да предупреждава некоректни потребители

Google започва да предупреждава некоректни потребители

Потребители, абонирани за платената версия на социалната медия YouTube – YouTube Premium, заблуждават компанията Google, която е собственик на платформата. Оказва се, че те не са посочили коректно страната, в която пребивават, а друга държава, в която абонаментната такса за услугата е значително по-евтина, посочват експерти от технологичния сектор.

На този фон Google предприема мерки срещу некоректните потребители.

Google, която е подразделение на корпорацията Alphabet, предлага абонаментна цена от 12,99 евро на месец за потребителите на “ЮТюб премиум” в Германия. За САЩ месечният абонамент е на подобна цена – 13,99 долара (около 12,93 евро). В Италия и Нидерландия абонаментът е малко по-евтин – 11,99 евро на месец.

Стойността на абонаментната такса за YouTube Premium за потребителите в България е 10,99 лв.⁠ на месец (около 5,61 евро), се посочва на сайта youtube.com.

Предлагат се и намаления за студенти, както и “семейни” абонаментни планове за достъп.

В някои страни, сред които Индия, Гана, Турция и Пакистан, услугата може да струва и под 2 евро на месец.

На този фон някои потребители от по-богатите западни държави са “установили”, че ако свържат своите компютри към някоя от т. нар. виртуални частни мрежи (VPN – Virtual Private Networks, VPNs), е възможно да се абонират на много по-ниска цена от предлаганата в тяхната страна. Те заблуждават онлайн системата, която управлява платформата YouTube, че се намират в държава, в която абонаментът за YouTube Premium е по-евтин и получават по-евтин абонамент.

Но защо услугата е толкова привлекателна за тези потребители, че те си правят труда да се абонират за нея на по-ниска цена чрез някоя от виртуалните частни мрежи? За много от тези мрежи също се изисква платен абонамент.

YouTube Premium дава възможност да гледате видеоклипове, без да ви бъдат “предлагани” онлайн реклами.

Услугата позволява да изтегляте видеоклипове от YouTube, за да ги гледате по-късно, когато сте офлайн или сте в движение.

Можете да пускате видеоклипове на мобилното си устройство, докато използвате други приложения или да имате достъп до тях, дори и при изключен екран.

YouTube Premium предлага и други възможности за потребителите, които използват платформата YouTube с професионална цел.

Оказва се, че експертите в Google са установили онлайн “заблудата”, при която потребители посочват, че се намират в страна, в която абонаментът за YouTube Premium е по-евтин, докато всъщност се намират в държава с високи средни доходи и съответно с по-скъпи абонаментни такси, като Германия или САЩ например.

Технологичната компания предупреждава, че подобни практики няма да бъдат толерирани, посочва ДПА.

Потребители, които са били хванати в крачка, са получили електронни писма от Google със следния текст: “Смятаме, че не сте въвели действителната си държава на пребиваване, когато сте се регистрирали”.

В имейли, цитирани в онлайн социални медии, се настоява от потребители, които са заблудили компанията, да се абонират отново за YouTube Premium, но като посочат истинската страна, в която пребиват. Google ги предупреждава, че ако не го направят в рамките на определен период от време, ще загубят достъпа си до услугата.

Технологичната компания посочва: “Разполагаме със системи, които могат да определят държавите, в които се намират нашите потребители”.

Въпреки това не се съобщава за предупреждения от Google, че ще блокират профилите в YouTube Premium на некоректните потребители. Вместо това, изглежда, компанията е започнала частично да ограничава действието на компютърните програми, които блокират онлайн рекламите. Потребителите са принудени да ги гледат, за да имат достъп до видеоклиповете, които се предлагат на платформата YouTube. По този начин Google се опитва да компенсира чрез рекламни приходи загубите, които понася от фиктивните абонаментни такси за YouTube Premium, посочва ДПА.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X