https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоБългарияДесетки хиляди декари изпепелени земи у нас, „Хемус” остава затворена

Десетки хиляди декари изпепелени земи у нас, „Хемус” остава затворена

Борбата с пожарите в България продължава. Военните се включиха на помощ на огнеборците и доброволците в битката с огъня. Хеликоптери на военновъздушните сили гасят огнища по места.

Изпепелени са десетки хиляди декари земи и гори. Засегнати са и къщи. Пожарът край Свиленград и Хасково е унищожил над 100 000 дка площ. В нощта срещу понеделник ситуацията в Лисуво е била критична.

„Тази сутрин успяхме да ограничим огъня. Вече няма опасност за населените места”, заяви в ефира на „Здравей, България” директорът на хасковската пожарна Митко Чакалов.

„Все още не може да си отдъхнем. Имаме действащи пожари – в Пловдив, Варна, Кюстендил”, поясни зам.-директорът на Главна дирекция „Пожарна безопасност” Любомир Баров.

В района е силно задимено, затворен е пътят между Свиленград и Тополовград.

Междувременно пожарът от двете страни на АМ „Хемус” продължава да гори. Магистралата все още е затворена.

„Преди обед ще се срещнем с полицията, за да обсъдим кога евентуално да пуснем движението. Има изгорели автомобили”, разказа Комисар Тихомир Тотев, РДПБЗН-Варна.

Пожарът край Хисаря и село Иван Вазово, община Калояново, е локализиран. В района беше обявено частично бедствено положение. Огънят унищожи близо 20 000 декара, предимно иглолистни гори. Гасенето се затруднява от труднодостъпните места в Средна гора.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X