https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораРумен Радев покани на среща представителите на ПП-ДБ

Румен Радев покани на среща представителите на ПП-ДБ

Държавният глава Румен Радев покани на среща представители на парламентарната група на „Продължаваме Промяната-Демократична България“ (ПП-ДБ).

Разговорът, който ще се проведе на „Дондуков“ 2 от 16 часа, е по инициатива на парламентарната група, припомнят от администрацията на президента.

Коалицията иска да обсъди с държавния глава актуалната политическа обстановка и възможностите за решаване на политическата криза.

По неофициална информация ПП-ДБ ще поискат от президента да отложи връчването на втория мандат с два месеца. През това време те ще се опитат да прокарат в парламента няколко реформи, за които настояват отдавна – смяна на регулаторите и шефовете на службите.. Конституцията не уточнява срокове за връчване на мандатите.

Миналата седмица Радев обяви, че ще връчи втория мандат на парламентарната група, която се превърна във втора по големина в Народното събрание – ПП-ДБ, но не посочи конкретна дата.

Президентът призова коалицията да вземе решение дали остава в опозиция, както обяви след изборите, или ще опита да сформира редовно правителство в рамките на 50-ото Народно събрание.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X