https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоПолитикаБорислав Гуцанов: Разговорите с ПП-ДБ все още текат, ключовата дума е диалог

Борислав Гуцанов: Разговорите с ПП-ДБ все още текат, ключовата дума е диалог

„Разговорите с ПП-ДБ текат в момента. Но когато говорим за антикорупционно законодателство трябва да сме малко по-внимателно. Защото самият факт на предложението на тази декларация е едно нарушение на Конституцията. Защото няма такава практика три месеца някой да иска от президента да не връчва мандат.“

Това заяви в предаването „Лице в лице“ председателят на парламентарната група на „БСП България“ Борислав Гуцанов.

„Тези колеги започнаха с едни нарушения на Конституцията преди години, а сега продължават с ирационални предложения. Фактът, че ние отиваме на разговори, това е отношение и уважение към парламентаризма. Говорим за антикорупция, а при тях излязоха много неща – подели пачки, уж диверсификация, а пак по-скъп газ. Но трябва да се водят разговори“, каза още Гуцанов.

По думите му най-важното за БСП е диалогът.

„Ако искаме нещо да се случи в страната ни, трябва да има диалог. Не е нормално за три години шест пъти да има извънредни парламентарни избори. Затова се водят тези разговори. Но това не са разговори за правителство. Това е една декларация, в която дори не участва цялата парламентарна група от сложната конфигурация на партии, които са вътре“, добави Гуцанов.

„Нашето виждане е, че може да има кабинет единствено и само на националното спасение и съгласие. Експертен кабинет, в който да има няколко важни приоритета за развитието на България. Трябва да има уважение между парламентарните групи, ако искаме да ни уважават и избирателите ни“, каза още председателят на БСП.

Той уточни, че от БСП са склонни да подкрепят част от законите, които ПП-ДБ предлагат.

„Има и такива, които няма как да бъдат подкрепени. Например един от законите „донус-бонус“. Планът за възстановяване и устойчивост беше гласуван от Европейската комисия от парламента по повод COVID-19. След което някой от Брюксел започна да го обвързва с хиляди възможности и закони“, допълни още Гуцанов.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X