https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоПоследни новиниЧарлз III представи приоритетите на лейбъристкото правителство

Чарлз III представи приоритетите на лейбъристкото правителство

С инкрустираната с диаманти имперска корона, адмиралска униформа и тъмночервената кадифена държавна роба крал Чарлз III изпълни многовековната традиция и представи законодателните планове на първия от 15 години кабинет на лейбъристите.

Речта на краля не е писана от него, а от правителството и предвижда над 35 законопроекта, които трябва да осигурят икономическа стабилност, по-строги мерки срещу нелегалната имиграция и подобряване на отношенията между Великобритания и ЕС.

“Правителството ми ще продължи да дава пълна подкрепа на Украйна и нейния народ, ще играе водеща роля в осигуряването на ясен път към членството на Украйна в НАТО. Правителството ми ще иска да рестартира отношенията с европейските ни партньори и да работи за подобряването на търговските и инвестиционни връзки на Обединеното кралство с Европейския съюз”, заяви крал Чарлз III.

По традиция един от депутатите остава като т.нар. “заложник” в Бъкингамския дворец, за да се гарантира безопасното завръщане на краля. Британският монарх няма право да влиза в Долната камара на представителите и, за да докаже, че стои над политиката, традицията повелява лицето му да остане безизразно по време на тронното слово.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X