https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораНов рекорд на температурата в Русе - термометърът удари 40.8 градуса на...

Нов рекорд на температурата в Русе – термометърът удари 40.8 градуса на сянка

Русе отбеляза нов температурен рекорд днес, след като максималната температура на сянка достигна 40.8 градуса към 15:15 часа. Тази стойност, измерена от местните хидрометеоролози, представлява поредното постижение в дългата серия от рекорди през месец юли тази година.

Това е най-високата температура, регистрирана на 17 юли в историята на града, като предишният рекорд беше 40.5 градуса, измерен през 2023 година.

В следобедните часове се очакват и гръмотевични бури в района на Русе. Метеоролозите предупреждават за възможни бързи и интензивни промени във времето, което може да доведе до краткотрайни, но силни валежи и гръмотевична активност.

Температурните рекорди, които се отчитат през последните два месеца в Русе, продължават и днес. Горещото време и високите температури са характерни за юли, но сегашните стойности надхвърлят обичайните норми за сезона.

Хидрометеоролозите отбелязват, че подобни екстремни температури могат да се очакват и през следващите дни, като съветват гражданите да бъдат внимателни и да избягват продължително излагане на слънце.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X