https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораНяма задръствания на Дунав мост

Няма задръствания на Дунав мост

Служители на Регионална дирекция „Гранична полиция“ регулират трафика на Дунав мост при Русе, осигурявайки максимална пропускливост и избягване на задръствания. Според последна проверка на областния управител Драгомир Драганов, няма опашки от изчакващи автомобили в района на граничния контролно-пропускателен пункт „Дунав мост“.

По време на днешната си инспекция, Драганов се запозна с напредъка по ремонтните дейности и новия начин на регулиране на движението. Светофарната уредба на моста е изключена и движението на леки и товарни автомобили се осъществява ръчно от служители на „Гранична полиция“. Това решение има за цел да осигури по-добра пропускливост и да предотврати ненужно чакане на автомобилите.

Според статистиката, близо 2400 товарни автомобила са преминали през граничния контролно-пропускателен пункт за последното денонощие. От тях 1214 камиона са излезли от България, а 1184 са влезли в страната. През съоръжението на път за Румъния са преминали 2979 коли, а броят на тези, които са се върнали обратно, е почти същият.

„Всички съмнения, че ремонтът на моста ще предизвика неговото затваряне или ще доведе до сериозни задръствания и чакане с часове, се оказаха неверни“, коментира областният управител Драгомир Драганов. Леките автомобили изчакват около пет минути, за да преминат моста към Румъния. Същевременно, режимът на изчакване на камионите е организиран основно в рамките на буферния тир паркинг, който също беше посетен от областния управител. Поради спирането на камионите в периода между 13:00 и 21:00 часа, натискът върху граничния пункт е по-слаб в този диапазон и тогава се пропускат основно леките автомобили. Големият тир паркинг е със запълнен капацитет от около 30%.

Колкото до ремонтните дейности, асфалтът е премахнат и ограничителните огради са в процес на демонтаж в първата отсечка от 200 метра, която ще бъде рехабилитирана. Работи се и по отстраняване на изравнителния бетон, за да се достигне до самите панели. Строителните работи се извършват в началото на българската страна на моста в лентата за вход в България. Трафикът в нея е ограничен и движението преминава регулирано в лентата за изход в посока Румъния, в която не се работи.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X