https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоОбществоОткриха новата сграда на ДКЦ-2 на празника на Св. Марина

Откриха новата сграда на ДКЦ-2 на празника на Св. Марина

Диагностично-консултативен център-2, част от групата Лечебни заведения МЕДИКА, откри с официална церемония днес, новия си модерен дом. Навръх светлия празник на Света Марина, почитана като лечителка, сградата бе осветена с водосвет, отправена беше молитва за здраве и благополучие на пациентите и екипа на ДКЦ-2.

Новата 4-етажна база разполага с 60 съвременно обзаведени и оборудвани кабинета на лекари специалисти и общопрактикуващи лекари. В нея пациентите могат да се доверят на резултатите от 3 лаборатории за клинични и микробиологични изследвания. За тяхно удобство в сградата има и аптека. Очаква се преместването и на другата аптека, която в момента е в основната сграда. Предвидено е изграждането на изцяло нов сектор по образна диагностика, който ще стане факт скоро. Планира се удължаване на работното време на ДКЦ-2. Много скоро ще има кабинети, които ще приемат и в съботните дни за удобство на работещите.

Красивите и просторни пространства създават по-голям комфорт на пациентите, докато изчакват часа си за преглед. Предвиден е лесен и удобен достъп чрез асансьори за трудноподвижни лица, включително за пациенти с детски и инвалидни колички. Новият дом на ДКЦ-2 отговаря на здравните изисквания и на медицинските стандарти на съответните специалности.

С преместването на ДКЦ-2 болницата остава в самостоятелна сграда, което ще позволи отделенията да се разширят и да предоставят по-голям комфорт на лежащо болните пациенти и на медицинския персонал.

„Ремонтните дейности и смяната на предназначението на сградата започнаха преди 9 месеца, цялото това мащабно начинание не беше лесно, но премина без да се наруши нито за ден диагностично-лечебният процес. С новата сграда на ДКЦ-2 изпълняваме своята мисия непрекъснато да предлагаме по-високо качество на медицинското обслужване и на диагностично-лечебната си дейност. Убедени сме, че така допринасяме за усъвършенстване здравеопазването в Русе, защото през центъра ежедневно преминават средно по 1000 души“, каза при откриването управителят на ДКЦ-2 д-р Ивелин Йоцов.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X