https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоКримиИнцидентиПожар спря влакове на БДЖ

Пожар спря влакове на БДЖ

В землището на старозагорското село Арнаутито покрай жп линията на няколко места има запалване на сухи треви и храсти, ниска растителност, съобщи старши инспектор Михаил Михов, началник на група “Оперативен център” към Регионалната дирекция “Пожарна безопасност и защита на населението“ в Стара Загора.

„Гасителните действия се затрудняват от напрежението на жп линията, поискали сме изключване на напрежението и железният път е спрян към момента. Всички влакове от гара Михайлово към Стара Загора и обратно са спрени, за да може безопасно да гасим“, каза Михов. Той обясни, че това е, за да се гарантира безопасността на екипите, които работят на място. Сигнал за инцидента е получен малко след 16:00 часа.

На сайта на БДЖ се посочва, че между гарите Михайлово и Калояновец е нарушен графикът за движение на влаковете по това направление.

По отношение на големия пожар, който вече над 50 часа гори северно от Стара Загора, Михов каза, че тежка верижна машина е направила просеки по целия периметър на пожара в най-опасното му направление – северозапад. Благодарение на доброволците, които бяха тук, и на всички институции, които бяха ангажирани с гасенето на пожара, се справихме. Дим никъде не се вижда, но екипи ще останат да дежурят през цялата нощ, каза пожарникарят.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X