https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораРазкриха нови скандални подробности за "Исторически парк"

Разкриха нови скандални подробности за “Исторически парк”

Временната комисия в парламента, която разследва “Исторически парк”, проведе първото си заседание днес. Чуха се различни скандални твърдения за Ивелин Михайлов, създателят на парка и идеолог на партия “Величие”, чиято парламентарна група се разпадна.

Мнение сподели финансистът доц. Григор Сарийски, според който е много вероятно Ивелин Михайлов да се занимава с банкова дейност без лиценз, като събира банкови заеми от различни хора, като изтъкна че подобни действия са незаконни.

Според него парите са отивали в “Исторически парк” в брой, а после не са били оформяни по надлежния ред.

Сарийски добави, че в последните години няма никакви отчети на доходите на атракциона пред Националната агенция по приходите (НАП) и че очевидно за тези получени кеш суми не са били плащани данъци.

Полк. Стефан Калчев, който дълги години е работил като охрана в “Исторически парк”, заяви, че до този момент държавата не е правила никакви проверки на Ивелин Михайлов.

Калчев твърди, че е попаднал в “много страшна схема” и че Ивелин Михайлов му дължи общо 417 000 лева. Мъжът заяви, че на Ивелин Михайлов активно съдействал друг човек – Щелян Калчев, който по думите на половника е бивш затворник в САЩ.

На Стефан Калчев били правени обещания от Ивелин Михайлов, че с времето ще получава дивиденти от своите инвестиции.

“На Ивелин приятелите му са от контингента на мутрите”, разказа полк. Калчев.

Той твърди, че за Михайлов работили предимно хора с ромски произход, на които раздавал от сакове пари в кеш, без каквито и да било документи.

Изслушан беше и инвеститорът в “Исторически парк” Симеон Иванов. Той разказа, че на 23 март 2023 г. е инвестирал в парка чрез посредник – Мирослав Стоянов, 10 000 лв с 1% лихва на месечна основа за период от една година. Обещаните пари обаче получил едва днес, когато се разбрало, че ще говори пред комисията.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X