https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоОбществоМедицински хеликоптер транспортира дете до София

Медицински хеликоптер транспортира дете до София

Мисия в помощ на дете – медицинският хеликоптер транспортира от Велико Търново 11-годишно момче с рядко генетично заболяване.

Хеликоптерът на спешна помощ каца в София в 14 ч. на 15 юли. На борда му е 11-годишен пациент. Момчето е от Велико Търново и е с рядко генетично заболяване.

„Той не се изплаши. С оглед на неговата безопасност беше приспан, но той от малък искаше винаги да лети със самолет и даже с хеликоптер. Малко по лош начин се сбъдна неговата мечта, но живота е пред нас и се надявам някой ден това да стане и по хубавия начин“, казва бащата на детето.

Само за 40 минути детето е транспортирано от болницата във Велико Търново до педиатрията в София.

В момента 11-годишното дете е в реанимацията на педиатричната болница „Проф. Иван Митев“ в София.

„Проблемът при авиационния транспорт, особено на деца, тук детето е сравнително голямо на 11 г., но при по-малките деца авиационната физиология, много утежнява процеса, тоест във въздуха ние много по-често очакваме усложнения. Детето всъщност пристигна в София в стабилно състояние. Самият факт, че ние днес ще направим опит да диша самостоятелно говори в тази посока“, казва д-р Благомир Здравков, директор на болницата.

Родителите на детето се надяват само на едно: „Здраве! За всички наши деца и за хората, които са организирали това да се случи, именно тази спешна помощ с хеликоптер.“

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X