https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораПП-ДБ: Няма подкрепа от останалите партии, ще върнем неизпълнен втория мандат

ПП-ДБ: Няма подкрепа от останалите партии, ще върнем неизпълнен втория мандат

Не може да вземем втория мандат. В момента, в който президентът ни покани, сме готови да отидем и да го върнем.

С тези думи Божидар Божанов от ДБ, който водеше преговорите за подкрепа на законодателната инициатива на ПП-ДБ с надеждата да получат мнозинство за по-нататъшни разговори за правителство обяви, че вторият мандатоносител няма да се опитва да прави кабинет.

След вчерашните разговори с ГЕРБ, “Възраждане”, БСП и ИТН той обяви: “няма подкрепа за нашия проект”, който е първо за антикорупционно законодателство, после за правителство.

“Имаше общо усещане, че предлаганият от нас подход, по който следва да протекат разговорите за правителство и общо за бъдещо управление за държавата се приема за позитивен. Видяхме остри опоненти да сядат да разговарят добронамерени с една цел – да намери изход от този тупик, в който сме поставени”, обяви Людмила Илиева, която също бе част от преговорния екип.

Тя отчете самия процес, по който протекоха разговорите отчитаме като позитив. Тепърва ще следваме този подход и ще го ползваме за решаване на наболели политически проблеми, обеща депутатката

“Благодарим на президента, който ни даде възможност да проведем тези разговори и да тестваме дали в 50-то НС има воля да се справим с най-големия проблем на България – корупцията и всички зависимости. Няма да злоупотребяваме с времето и сме готови да върнем мандата в първия удобен за него момент”, обяви съпредседателят на ПП Кирил Петков.

Николай Денков пък отказа да коментира какво ще правят по отношение на третия мандат за съставяне на правителство. Първо искат да видят кой ще го получи.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X