https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоОбществоСамодейните изпълнители от "Русчуклийче" впечатлиха с участията си в Черна гора и...

Самодейните изпълнители от “Русчуклийче” впечатлиха с участията си в Черна гора и Гърция

Само месец след като бе отличен като един от десетте финалисти на престижния Национален конкурс „ТОП 10 Български танцов фолклор“ 2024 за самодейни състави и изпълнители, Фолклорен ансамбъл „Русчуклийче“ при Общинския детски център за култура и изкуство завърши активния си сезон с участия в два международни фолклорни фестивала.

Младежката формация на състава показа своя талант на XXIV Международен фолклорен фестивал в Черна гора, където се конкурира с групи от България, Латвия, Турция, Полша, Румъния, Гърция и Северна Македония. В рамките на фестивала, русенските изпълнители впечатлиха публиката с колоритните си носии и внушителни презентации по време на концерт дефилетата в градовете Петровац и Бар. Разходката из Которския залив остави незабравим спомен за изпълнителите и техните ръководител и помощник-ръководител Нели Гарвалова и Ангел Иванов.

Фолклорният ансамбъл участва и в IX Международен фолклорен фестивал в град Паралия, Гърция, което бе уважено от главния секретар на Генералното консулство на Република България в Солун. В Гърция ансамбълът представи музикално-танцови произведения от различни фолклорни области на България, които бяха аплодирани за своята изключителна атрактивност и уникален ритъм.

Фолклорен ансамбъл „Русчуклийче“ достойно представи град Русе в двете европейски държави, като техните изяви не останаха незабелязани и вече имат покани за последващи събития. Ансамбълът завърши активния си сезон с гордост и удовлетворение от постигнатите успехи, което доказва високото ниво на подготовка и талант на неговите членове.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X