https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоОбществоТрафикът в района на "Дунав мост" е интензивен

Трафикът в района на “Дунав мост” е интензивен

В сутрешните часове трафикът на леки и товарни автомобили в района на ГКПП „Дунав мост“ при град Русе беше изключително интензивен, съобщава репортер на Българската телеграфна агенция. Ситуацията обаче постепенно се нормализира, като колите изчакват от пет до десет минути, за да преминат през съоръжението към Румъния.

Служители на „Гранична полиция“ регулират движението в района на моста, което е ключово за осигуряване на плавен поток от превозни средства. Според информация от граничния пункт, режимът на изчакване за товарните автомобили е организиран основно в рамките на буферния тир паркинг. Въпреки това, се е образувала опашка от товарни автомобили от кръговото кръстовище при „Дунав мост“ до това в района на „Свободна зона Русе“.

Един от съществените проблеми е неработещият светофар в естакадната част на моста, където започна ремонтът на съоръжението. От граничния пункт уточняват, че предстои уреждането на нова светофарна уредба за оптимизиране на времето за пропускане през участъка. Това е важна стъпка за облекчаване на трафика и намаляване на изчакването.

Припомняме ви, че строително-монтажните дейности на моста започнаха на 10 юли. През следващите две години в българския участък на 70-годишното съоръжение е предвидено да се извърши цялостна подмяна на асфалтовите пластове, панелите, хидроизолацията, новите ограничителни системи и маркировка. От Агенция „Пътна инфраструктура“ съобщиха, че вече са премахнати ограничителните огради и асфалтът в 200-метровата естакада на влизане в страната. В момента се отстранява изравнителният бетон, за да се достигне до панелите.

През последното денонощие през „Дунав мост“ в двете посоки са преминали общо 2375 товарни автомобили. Излезлите от България камиони са 1374, а влезлите – 1001. Преминалите през съоръжението на път за Румъния леки автомобили за този период са около 3800, докато в обратната посока броят им е поне с хиляда повече. Това отново се дължи на засиления трафик на работещи в Западна Европа българи, които се прибират за почивка в страната.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X