https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораУтре сутрин президентът Радев ще обяви кога връчва втория мандат

Утре сутрин президентът Радев ще обяви кога връчва втория мандат

Президентът Румен Радев заяви, че ще обяви утре сутрин кога ще връчи втория мандат.

“Няма да бавя процеса, ще се съобразя и с усилията на партиите да формират правителство, ако могат. Но също така и да имат възможност за пълноценна кампания, а тя не може да е през август. Така че утре сутрин, още щом се върна, ще кажа кога ще връча мандата”, заяви Румен Радев.

Държавният глава е във Великобритания за Четвъртата среща на върха на Европейската политическа общност.

По време на форума той е провел серия двустранни срещи, сред които и с унгарският премиер Виктор Орбан. След разговорите с унгарския премиер Радев за пореден път призова да се търси край на конфликта в Украйна чрез дипломация.

“Вярвам, че на тази война е крайно време да бъде сложен край и въпросът не е просто в предоставянето на оръжия и боеприпаси. Трябва да разберем характера на тази война. Основният фактор – това са хората и най-сетне трябва да го разберем. Ако продължаваме да водим същия стил война със същата интензивност, ще стигнем до момента, в който Украйна ще остане без хора на бойното поле. И тогава, ако не продължим да подкрепяме Украйна, ще компрометираме международното право и ценности. Но ако продължим да я подкрепяме – как, ще изпратим хора ли? Това е абсурдно. Колкото по-бързо се използва дипломация за разрешаването на военните конфликти, толкова по-бързо ще избегнем тази политическа и морална криза”, заяви Радев.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X