https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоКримиОсъдиха двама непълнолетни за спортно хулиганство в Русе

Осъдиха двама непълнолетни за спортно хулиганство в Русе

Състав на Районен съд – Русе призна за виновни двама 17-годишни младежи, извършили противообществени прояви по време на футболна среща на стадион „Локомотив“ в град Русе. Наказанията включват пет денонощия задържане в Областната дирекция на МВР – Русе и забрана за посещение на спортни мероприятия в страната и чужбина за срок от една година.

На 19 май 2024 година, по време на футболен мач между отборите на ФК „Мартен“ и ФК „Батин“, първият от двамата младежи хвърлил стъклена бутилка, нарушавайки обществения ред. Съдът установи, че въпреки че е непълнолетен, младежът е на възраст, в която може да разбира значението на своите действия и да ръководи постъпките си.

Вторият младеж, също на 17 години, отказал да изпълни разпореждане на полицейски орган да престане да псува и обижда полицаите. Той отправил особено вулгарни ругатни към двама полицейски служители.

И двамата младежи бяха признати за виновни в спортно хулиганство и получиха еднакви наказания: пет денонощия задържане и забрана за посещение на спортни мероприятия в страната и чужбина за срок от една година. Решението на съда подлежи на обжалване пред Окръжен съд – Русе.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X