https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоКримиИнцидентиНаши пожарникари и летателна техника отиват да гасят пожара на границата между...

Наши пожарникари и летателна техника отиват да гасят пожара на границата между Гърция и България

MВР е изпратило пожарникари на границата между Гърция и България, където от няколко дни бушува пожар.

Това стана ясно от разговор между вътрешния министър Калин Стоянов с министъра на климатичните кризи и гражданската защита на Гърция Василис Кикилиас.

Пожарът е на гръцка територия, но се развива в близост до границата с България, в труднодостъпна местност.

„През изминалата нощ няма развитие на огъня към територията на България. Голяма част от силите и средствата, които седем денонощия се бориха с огнената стихия в Ямболско, са предислоцирани на границата, където е възможно пожарът да се прехвърли на наша територия“, информира министър Стоянов.

В днешния ден там ще бъде насочена и летателна техника. Предвид ситуацията българският вътрешен министър предложи съдействие на гръцките колеги със сили, които да се включат в потушаване на огнищата на тяхна територия.

От името на Гърция министър Василис Кикилиас е благодарил България за доброто оперативно сътрудничество, което противопожарните служби на двете държи поддържат „Ситуацията засяга целия Балкански регион. Борим се с пожарите, както България. Благодаря Ви за помощта, която МВР изпрати в Гърция и през миналата, и през настоящата година“, заяви той.

Наземните екипи не могат да достигнат до района, в който се развива пожара, но на етапа синоптиците дават благоприятни прогнози за валежи.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X