https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоПоследни новиниШефката на Сикрет сървис е подала оставка заради стрелбата по Тръмп

Шефката на Сикрет сървис е подала оставка заради стрелбата по Тръмп

Директорът на Сикрет сървис на САЩ Кимбърли Чийтъл е подала оставка на фона на проверките за пропуски в сигурността, свързани с неотдавнашния опит за убийство на бившия президент Доналд Тръмп, съобщават източници на CNN.

Този ход идва в момент, в който законодателите и вътрешният правителствен наблюдател продължават с разследванията за това как агенцията се е справила с охраната на Тръмп и как въоръжен мъж е бил близо до убийството на кандидата за президент.

В Конгреса се чуха двупартийни призиви за нейната оставка и натиск от страна на републиканските законодатели за нейния импийчмънт.

„Смятам, че съм най-добрият човек, който може да ръководи Сикрет сървис в момента”, заяви Чийтъл в понеделник.

Председателят на Камарата на представителите Майк Джонсън заяви пред репортери, че оставката е „закъсняла”.

„Трябва да възстановим вярата и доверието на американския народ в Сикрет сървис като агенция. Тя носи изключително важна отговорност за защитата на президентите, бившите президенти и други служители в изпълнителната власт и имаме много работа за вършене.”

Вчера тя обяви, че поема „пълна отговорност за евентуален пропуск в сигурността на службите по време на опита за покушение”. Чийтъл беше на изслушване пред Комисията по надзор и отчетност на Камарата на представителите в Конгреса за атаката.

“Провалихме се. Като директор на Сикрет Сървис на САЩ поемам пълната отговорност за всеки пробив в сигурността”, каза тя по време на изслушването си.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X