https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоКримиИнцидентиШофьор едва не падна от виадукт на "Хемус", след като разцепи гумата...

Шофьор едва не падна от виадукт на “Хемус”, след като разцепи гумата си в дупка

Шофьор разцепи предна гума в дълбока дупка на магистрала ”Хемус”. По думите му, за да не излети от пътя, стискал здраво волана. Колата поднесла силно вдясно, но мъжът успял да спре в аварийната лента. Там видял, че и джантата на колата е изкривена до неузнаваемост.

Обход на мястото установи спешен кърпеж на ями с остър ръб, като на някои места сместа за запълване се оказа по-мека от локум, при стъпване върху нея с крак. Според потърпевшия Александър Пекалиев колата му се е движила със съобразена скорост – 120 км/ч. “Реших, че при положение, че лявата лента е заета, по-добре да вляза в средната, отколкото да създам предпоставка за ПТП. Автомобилът поднесе леко вдясно, добре е, че видях дупката и удържах волана, защото бях на виадукта и ситуацията беше опасна”, разказа той.

По думите му гумата се е разцепила и спаднала за секунди. “Спрях след около 500 метра на първото уширение, за да не създам предпоставки за инцидент. Щетата е за моя сметка, но се надявам от АПИ да предприемат мерки. Ако КАТ бяха дошли, щях да имам акт за несъобразена скорост”, смята мъжът.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X