https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоUncategorizedВъвеждоха ограничение от 50 км/ч по пътя Русе - Велико Търново

Въвеждоха ограничение от 50 км/ч по пътя Русе – Велико Търново

От 22 юли въведоха нова организация на движение в участък с дължина 25 километра по път I-5 Русе – Велико Търново, в отсечката между Полски Тръмбеш и Поликраище. Това се налага заради текущите ремонтни дейности на пътната отсечка. Движението по първокласния път ще се осъществява поетапно в една лента и ще бъде регулирано чрез светофарна уредба и сигналисти. Максималната разрешена скорост за преминаване ще бъде ограничена на 50 км/ч.

Ремонтните дейности целят възстановяване и подобряване на транспортните качества и носимоспособността на пътната настилка. Ще бъде подобрено отводняването, ще се монтират нови мантинели и пътни знаци, а също така ще се положи нова хоризонтална маркировка.

Предвижда се ремонтът да приключи до края на октомври 2025 година. Строително-монтажните работи ще се изпълняват от „Пътни строежи – Велико Търново“ ЕАД по договор за текущ ремонт и поддръжка на републиканската пътна мрежа в Област Велико Търново. Стойността на проекта е 35,8 милиона лева с ДДС.

Агенция „Пътна инфраструктура“ призовава шофьорите да спазват въведените ограничения и поставената пътна сигнализация, както и да шофират внимателно, спазвайки необходимата дистанция. Препоръчва се движението със съобразена скорост и избягване на рискови изпреварвания, за да се гарантира безопасността на всички участници в движението.

Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от интернет страницата на АПИ – www.api.bg, както и по всяко време от денонощието на телефон 0700 130 20 в АПИ.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X