https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораБорисов: Трябва да се върнем към корените не демокрацията

Борисов: Трябва да се върнем към корените не демокрацията

Трябва да се върнем към корените на демокрацията. Първият, вторият и третият – това е стабилно управление. Не може с 18-20 депутати да искаш да управляваш 240 народни представители. Това заяви пред журналисти в парламента лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

“Не виждам нищо лошо две институции да отхвърлят или приемат една кандидатура. Това не е скандал, а спор. Николай Ненчев е бил мой военен министър, така че след като е бил вонен министър, и то 4 години, аз мисля че кандидатурата му е добра. Решението на президентството е друга тема”.

Не мога да отговарям за действията на служебния премиер – не мога да се поставя над него, за да знам. Крайно време е хората да си поемат отговорност. Аз мога да кажа, че Ненчев е добра кандидатура – военен министър, натовски министър, излъчен от същите партии, които сега са ПП-ДБ – тогавашният Реформаторски блок, каза Борисов по повод това, че Главчев е одобрил кандидатурата на Ненчев.

Винаги съм бил против парламентът да се превръща от орган за закони в разследващ орган – той не е такъв. Винаги съм бил против институциите в съдебната власт да се ползват за арбитър от неудовлетворени политически партии.

През последните години политиците направиха така, че хората се разделиха – станаха като фенове на агитки и врагове. Затова курсът, който ГЕРБ пое, е към надграждане на политиките.

На предстоящите избори всички трябва да се смирят. За 4 години всичко лошо се изговори. Затова забраних на ГЕРБ в кампанията да се напада която и да е партия. Хората трябва да чуят какво предлагаме ние и да излязат да гласуват след това.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X