https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоОбществоНормален е трафикът в района на ГКПП "Дунав мост" при Русе, няма...

Нормален е трафикът в района на ГКПП “Дунав мост” при Русе, няма опашки от превозни средства

Нормален е трафикът в района на граничния контролно-пропускателен пункт “Дунав мост” при Русе. Няма опашки от превозни средства днес по обед. От граничния пункт съобщиха, че колите изчакват между 5 и 10 минути, за да преминат моста, а в пикови часове – около 30-40 минути.

Припомняме, че на 10-и юли т. г. бе поставено началото на основния ремонт на българския участък на 70-годишното съоръжение. По тази причина в естакадната част на моста движението в продължение на 200 метра се извършва само в едната лента. Служители на “Гранична полиция” регулират движението на превозните средства в района на строително-монтажните дейности.

От граничния пункт съобщиха, че за последното денонощие през съоръжението са преминали в двете посоки общо 2995 товарни автомобила. От тях 1430 са влезли в България, а от страната са излезли 1565.

Илиян Жейнов, който е шофьор на камион, пътува от Стара Загора за Румъния. “Движението днес е нормално. От буферния паркинг, където изчакват тежкотоварните превозни средства, до граничния пункт ми отне 15 минути. По-бавно е преминаването от румънска страна”, обясни Жейнов.

Служителите на граничния пункт призовават шофьорите да спазват забраните за изпреварване по мостовото съоръжение и да изпълняват разпорежданията за регулиране на движението. Те коментираха, че всеки ден има случаи на недисциплинирани водачи, които се опитват да изпреварят изчакващите превозни средства и така създават реална предпоставка от блокиране на движението по моста. “През последните три дни са съставени четири акта за подобни нарушения”, обясниха от граничния пункт.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X