https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоКримиИнцидентиПреди дерайлирането на влака София - Варна е избегнат е сблъсък между...

Преди дерайлирането на влака София – Варна е избегнат е сблъсък между две композиции на същата линия

Пореден инцидент в БДЖ. Бързият влак от София за Варна дерайлира в района на Своге късно снощи. При инцидента няма пострадали, а хората пристигнаха във Варна с 3 часа закъснение.

Оказва се, че 6 часа преди нощния влак да дерайлира между Реброво и Своге се е наложило да бъде спряно напрежението в контактната мрежа, а причината затова се е оказало, че бързите влакове от София за Видин и от Варна за София се движат един срещу друг и може да се ударят челно. Само бързата реакция на служителите на железниците са спомогнали да бъде избягнат сериозен инцидент.

Светла Гогова пътувала в композиция за София, когато малко след Своге влакът спрял.

“Малко преди Реброво, не мога да кажа точно къде, спряхме просто в нищото и седяхме така може би 10-15 минути, когато кондукторката мина и ни каза, че влакът ще тръгне на обратно и да не се притесняваме”, обясни Светла Гогова, свидетел.

Останала учудена, защо се налага влак да върви на заден.

“Всъщност се е предотвратил челен сблъсък между двата бързи влака – този от Варна за София и от София за Плевен. Наистина искам да благодаря на машинистите, които успяха да излязат от тази ситуация и нямаше поражения и жертви”, каза още Светла Гогова.

От железниците заявиха, че заради ремонт на гара Реброво липсва възможност за разминаване на влакове в гарата, тъй като движението се осъществява само по един коловоз. При грешна манипулация на ръководител движение в гара Своге, е разрешил бързия влак от Варна за София да замине за гара Реброво, където единственият коловоз е бил вече зает от бърз влак от София за Видин. Грешката е установена много бързо и влакът се е върнал в гара Своге. Не е имало никаква опасност за пътниците и персонала. По случая е започнала проверка.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X