https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоКримиИнцидентиРусенският локомотивен завод „Експрес Сервиз“ е оказал помощ на дерайлиралия влак София...

Русенският локомотивен завод „Експрес Сервиз“ е оказал помощ на дерайлиралия влак София – Варна

Русенският локомотивен завод “Експрес Сервиз” предостави спешна помощ след инцидент с бързия влак по маршрута София – Варна, който дерайлира тази нощ в района на гара “Своге”. Във влака са пътували 237 души, които за щастие не са пострадали. Информацията за инцидента беше потвърдена от Националния борд за разследване на произшествия.

Инцидентът се случи около полунощ, когато един от вагоните на влака излезе от релсите. Пътници разказват, че малко преди дерайлирането са усетили силна вибрация, а след това композицията е започнала да губи стабилност. В този момент влакът се е движел с бавна скорост, наближавайки гарата, което вероятно е предотвратило по-сериозни последствия. Много от пътуващите се чувстват облекчени и смятат, че са имали късмет, че инцидентът не е довел до по-големи проблеми.

Във връзка с инцидента, “Експрес Сервиз” – компанията за производство на жп вагони от Русе, е реагирала бързо, като е предоставила своя машина за помощ на дерайлиралия влак. В публикация в социалните мрежи, от компанията коментират, че за малко са станали и пътнически превозвач. Тяхната намеса позволи на влака да продължи пътуването си към Варна с около три часа закъснение.

Възникналата ситуация доведе до закъснение на пътниците, но благодарение на бързата реакция на екипите и помощта на “Експрес Сервиз”, композицията продължи своето движение. Причините за дерайлирането все още се изясняват, но според експерти, ниската скорост на движение е била решаващ фактор за предотвратяване на по-сериозни щети и пострадали.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X