https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоОбществоИнтензивен е трафикът в района на ГКПП "Дунав мост" при Русе

Интензивен е трафикът в района на ГКПП “Дунав мост” при Русе

Интензивен е трафикът в района на граничния контролно-пропускателен пункт “Дунав мост” при Русе. Няма образували се опашки от превозни средства днес по обед.

От граничния пункт съобщиха, че превозните средства изчакват между пет и 10 минути, за да преминат моста, а в пикови часове – около 30-40 минути.

Припомняме, че на 10-и юли т. г. бе поставено началото на основния ремонт на българския участък на 70-годишното съоръжение. По тази причина в естакадната част на моста движението в продължение на 200 метра се извършва само в едната лента. Служители на “Гранична полиция” регулират движението на превозните средства в района на строително-монтажните дейности.

От граничния пункт съобщиха, че за последното денонощие през съоръжението са преминали в двете посоки общо 2766 товарни автомобила. От тях 1415 са влезли в България, а от страната са излезли 1351.

Служителите на граничния пункт призовават шофьорите да спазват забраната за изпреварване по мостовото съоръжение и да изпълняват разпорежданията за регулиране на движението. Те коментираха, че всеки ден има случаи на недисциплинирани водачи, които се опитват да изпреварят изчакващите превозни средства и така създават реална предпоставка от блокиране на движението по моста.

“През последните четири дни са съставени пет акта за подобни нарушения, като последният случай е от тази сутрин”, обясниха от граничния пункт.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X