https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоОбществоМайка и дъщеря с интересна изложба в Русе

Майка и дъщеря с интересна изложба в Русе

Регионална библиотека “Любен Каравелов“ е домакин на изложба “Картини с любов“ на Елена и Калина Минкови от Русе.

Тя беше открита официално на 24 юли в 17:30 ч. в галерия Библиотека и събра десетки почитатели на изобразителното изкуство. Експозицията включва 18 творби живопис, рисувани с акрилни бои, съобщават от регионалната библиотека в града.

Елена и Калина Минкови са майка и дъщеря. Елена Минкова в момента работи като училищен психолог. Преди това е била директор на Фондация “Русе – град на свободния дух“. В професионалната й биография има и години, в които е репортер в местни медии в Шумен и в Русе и кореспондент на национални медии. Към момента е и Председател на Управителния съвет на Сдружение “Ателие за креативни идеи“, което работи активно в областта на културата, изкуството, образованието, науката, личностното израстване.

“Любовта е главното, което ни води в живота и в творчеството ни“, казва Елена Минкова.

В Русе е втората ù изложба след тази в шуменското читалище “Напредък“, картините от която са изкупени още във вечерта на откриването. Темата на картините й е свързана с красотата, любовта и хармонията. В творбите преобладават ярките цветове. Отскоро към творческия процес се присъединява и дъщеря й Калина, с която заедно се отдават на любимото хоби.

Студентката по психология във Великотърновския университет обаче предпочита да има свой почерк и представя нова техника на релефно изображение, което наподобява триизмерен образ. Всеки един от посетителите на изложбата получи подарък – картичка с изображение на картина със сърце, запазена марка на авторките и с послание: “Светът е пъчен с цветове, нека ви е цветно“. Изложбата “Картини с любов“ ще остане експонирана в галерия “Библиотека“ до края на август 2024 г.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X