https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоОбществоДетско-юношеският фолклорен ансамбъл „Зорница“ омагьоса Италия

Детско-юношеският фолклорен ансамбъл „Зорница“ омагьоса Италия

Детско-юношеският фолклорен ансамбъл „Зорница“ се завърна с блестящо представяне от 12-ия Международен фолклорен фестивал „Среща с традицията“, който се проведе в град Монтекатини Терме, Италия. Фестивалът събра 15 състава от Белгия, Литва, Латвия, Унгария, Естония и 4 формации от България. Особено внимание заслужава фактът, че „Зорница“ бе единственият състав, който се представи с пълен ансамбъл – оркестър, хор и танцов състав.

В първата концертна вечер русенските изпълнители завладяха публиката с „Северняшка сюита“ и „китка народни песни“ от Северна България. Във втората вечер те представиха „Шопска сюита“ и народните песни „Тръгна Желка на оране“ и „Садила мома на двор калинка“. Уникалното съчетание на музика, песни и танци на живо донесе на ансамбъла признание и възхищение от страна на публиката.

Организаторите на фестивала избраха ДЮФА „Зорница“ да води дефилето преди заключителната концертна вечер, като ги отличиха като най-атрактивен състав с жива музика. Русенските таланти бяха посрещнати и изпратени с бурни аплодисменти и получиха сертификат за участие като признание за тяхното блестящо изпълнение.

По време на престоя си в Италия, младите артисти успяха да се насладят и на културното богатство на Флоренция, като посетиха множество забележителности в града. Това беше ценен опит за тях, който ще остане в паметта им като едно незабравимо изживяване.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X