https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоКримиИнцидентиДва хеликоптера и военнослужещи помагат за гасенето на пожара на българо-гръцката граница

Два хеликоптера и военнослужещи помагат за гасенето на пожара на българо-гръцката граница

Военнослужещи от Военновъздушните сили с два хеликоптера участват днес в борбата с пожара в района на Голешово, община Сандански, съобщиха от пресцентъра на Министерството на отбраната.

Машините – Ми-17 и “Кугар”, са излетели минути след 09:00 ч. тази сутрин, за да се включат в помощ на огнеборците.

Група от 22 военнослужещи с пет единици техника от Трети механизиран батальон на Трето бригадно командване – Благоевград, под ръководството на старши лейтенант Кирил Чакъров, и днес гаси нововъзпламенили се огнища, дънери и паднали дървета в местността Свети Илия между селата Петрово и Голешово, в посока Гоцев връх в планина Славянка. Да координира действията на военнослужещите на терен е и заместник-командирът на Трето бригадно командване полковник Руслан Колев.

Около 30-40 метра е навлязъл на българска територия пожарът, който гори на българо-гръцката граница, съобщават на фейсбук страницата на Югозападното държавно предприятие.

По-голямата част на пожара обхваща резервата Али Ботуш, по-малка – държавна горска територия. По периферията има хора, които гасят своевременно, в гасенето участват и хеликоптери, се посочва в публикацията.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X