https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоОбщиниБялаТрима водачи са установени да шофират с положителни проби за наркотици

Трима водачи са установени да шофират с положителни проби за наркотици

На 26 юли в 20:45 ч. в гр. Бяла на ул. Стефан Стамболов от полицейски екип на РУ – Бяла е спрян и проверен лек автомобил „Шкода“, управляван от 22-годишен. Водачът е тестван за наличие на алкохол в организма с техническо средство, като уредът е отчел отрицателен резултат, но при следващата проверка за употреба на наркотични вещества уредът е показал положителна реакция за амфетамин. На водача е съставен акт и издаден талон за изследване. Случаят е документиран като е започнато досъдебно производство за престъпление по чл. 343 б, ал. 3 от НК. Автомобилът е предаден на полицията.

Около 22:50 часа на 27 юли в с. Смирненски, в района на кръстовище между улиците “Плиска” и „Ильо Войвода“, при извършена полицейска проверка от служители на РУ – Ветово е установено, че 39-годишен водач на лек автомобил “Опел” е управлявал с положителна проба за наркотици. При теста с техническо средство е отчетена положителна реакция за амфетамин. Мъжът е отведен в медицинско заведение в Русе, където е дал кръвна проба за изследване. Констатираното от полицаите е документирано и по случая е започнато бързо производство за престъпление по чл.343б, ал.3 от НК.

Вчера сутринта, около 07:55 часа, в гр. Ветово на ул. Велико Търново от екип на полицията е бил спрян и проверен автомобил с марка “Фолксваген“, модел „Пасат”. В хода на проверката е изяснено, че колата управлява 36-годишен мъж. Той е изпробван с технически средства за употреба на алкохол и на наркотични вещества, като вторият тест е дал положителна реакция за “бензодиазепини”. Водачът е конвоиран от служителите до болница в Русе, където е дал проби за изследване. Случаят е документиран и е образувано бързо производство по описа на РУ-Ветово за престъпление по чл. 343б, ал.3 от НК.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X