https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоОбществоЖителите на Червена вода категорично против асфалтовата база на "Нетсолар"

Жителите на Червена вода категорично против асфалтовата база на “Нетсолар”

Вълна от недоволство и възмущение предизвика инвестиционното намерение на фирма Нетсолар ЕООД за изграждане на асфалтова база и бетонов възел на метри от къщите на село Червена вода.

Жителите на населеното място се обявяват категорично против желанието на собственика на фирмата Свилен Максимов да превърне китното село в промишлена зона.

Инвестиционното намерение предвижда изграждането на бетонов център, склад за бетонови елементи и мобилна производствена инсталация за асфалтовобетонови смеси, съхранение на нефтопродукти и химически вещества на по-малко от 400 метра от къщите на селото.

За целта тежката техника по снабдяването на материали и изнасянето на готовата продукция/самосвали, циментовози, битумовози по над 40 тона/ ще минава през цялото село.

Най-засегнати са улиците „Панайот Волов“ и „Александър Станболийски“, за които с решение на ВАС от 25.07.2024г. е потвърдено законосъобразното поставяне на забранителен знак за преминаване на автомобили над 10т. Това са улиците, които водят директно до бъдещата промишлена зона.

За общо изумление на жителите на селото и незнайно как нелогично под забранителният знак е сложена табела, която пояснява, че знакът не важи при товаро-разтоварна дейност, което противоречи на решението на ВАС.

На общо събрание жителите на Червена вода изготвиха възражение, с което се обявяват категорично против инвестиционното намерение на Нетсолар ЕООД, за изграждане на асфалтова база и бетонов възел в чертите на селото. Подписка с мотивите ще бъдат изпратени до министъра на околната среда и водите, министъра на здравеопазването, министъра на земеделието и храните, директорът на РИОСВ-Русе, областния управител на Русе, общинския съвет, главния архитект, омбудсмана и РЗИ. Червеноводци са готови и да стигнат до по-крайни мерки, ако правата им да живеят в чиста околна среда не бъдат защитени.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X