https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораПриоритетите на ИТН и хората около Николай Марков се оказаха близки, ще...

Приоритетите на ИТН и хората около Николай Марков се оказаха близки, ще говорят пак за кабинет

Приоритетите на ИТН и хората от разпадналата се “Величие”, които се обединиха около Николай Марков, се припокриват. Затова и двете страни са готови да проведат следващи срещи, за да говорят по-подробно за политики и евентуално за кабинет с третия мандат.

Двете групи се срещнаха днес в 17,30 ч. в парламента. Разговорите продължиха около час и половина.

Даваме подкрепа за политики, а не да участваме лично ние във властта, подчерта пред журналисти независимата депутатка Виктория Василева.

Призовавам всички лидери за разум, спокойствие и практичност, защото съм силно убеден, че след тази среща, мнозинството за реализация на третия мандат нарасна на 22-а души, каза пък Станислав Балабанов от ИТН.

Опитваме се да намерим общи допирни точки. Различните са повече, отколкото имаме нужда като общество, обърна се в началото на срещата към независимите шефът на парламентарната група на ИТН Тошко Йорданов. А след това от партията представиха програмата си в редица сектори, сред които съдебна реформа, здравеопазване, образование, отбрана, външна политика и др.

Приветствам вашето усилие за диалог. Виждам, че се насочвате към държавнически подход в решаване на кризата. Не смятам, че имате конфликт, с която и да е партия в парламента по нещата, които представихте. Не разбрах обаче в какъв срок ги виждате нещата. Имате ли и представа за финансовото състояние, в което се намира страната в момента?, запита независимият Николай Марков.

Най-разумно и правилно е кабинетът да има 4-годишен мандат. Но всичко зависи от подкрепата, която ще получи. Би могла да се направи и по-кратка програма със срок 1 или 2 г. Много от мерките обаче са свързани и са на стъпки и затова се изисква време, отвърна Йорданов.

Нашето мнение е, че финансовото положение е лошо, продължи той. И настоя, че последните бюджети, изготвени от съпредседателя на “Промяната” Асен Василев, са с изключително вдигнати разходи при ниски приходи.

Ние сме дясномислещи и според нас държавата трябва да харчи, колкото изкарва със стремеж към нулев дефицит, подчерта Йорданов.

Ние сме в малко по-особена позиция, един човек не може да представлява всички, ние сме независими депутати. Сутринта говорихте за АЕЦ “Белене”, аз мога да ви говоря за АЕЦ “Козлодуй”, коментира пък независимата депутатка Виктория Василева. По-рано днес от ИТН проведоха среща с бившите им колеги от “Величие”, които се обединиха около Ивелин Михайлов. Единствена на срещата дойде Красимира Катинчарова, но разговорът с нея бе само за АЕЦ “Белене”. В крайна сметка Тошко Йорданов обяви, че повече разговори с тази група няма да се водят.

Много спешно изграждане на единен център за управление на кризи да залегне в приоритетите, поиска Василева. В момента има подобен център, но тя настоя, че трябва да бъде окомплектован и да бъде под шапката на военното министерство, а не на МВР.

Да бъде прекратено своеволието на ЛГБТ+ организациите с пропагандирането в детските градини и училищата, е друго искане на ексдепутатите от “Величие”. Те настояха и за пълна и тотална забрана за изграждане на соларни паркове върху земеделски земи и изсичането на дървета с тази цел, както и стимулиране на родно производство на чиста екологична храна.

Не ме разбирайте погрешно. Голям човек може да бъде, какъвто си поиска, но детската психика е крехка, подкрепи Йорданов идеята за ограничаване на ЛГБТ+ пропагандата.

Единственият начин да се балансира системата е с базовите мощности. Нямаме намерение да увеличаваме фотосоларите и ВЕИ-ата, каза пък Павела Митова.

Чак сега на моята възраст разбрах какво е независим – нищо не зависи от нас. Като човек на изкуствата искам да споделя моето мнение, че съм изключително доволен от това, което чувам. много ме вълнува темата за образованието, но има посоки и университети, в които нещата не са добре, подчерта пък Етиен Леви. Той призова в здравеопазването да не не се допуска да стане така, че хората да се записват на прегледи за след една година.

Да се върне наборната казарма, поиска още Леви. Той подчерта, че младите трябва да се запознаят с оръжията така, както по-възрастното поколение.

Културата, разбира се, ми е много приоритетна, допълни той.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X