https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораСамо Катинчарова представлява първата част на "Величие" пред ИТН

Само Катинчарова представлява първата част на “Величие” пред ИТН

Тошко Йорданов, Станислав Балабанов, Павела Митева и трима експерти представляват “Има такъв народ” на първата среща, с която поставят начало на опитите за съставяне на правителство. Срещите обаче започват с фалстарт – втората група от “Величие” ще са по-късно от предвидената среща днес, а напусналите групата на ДПС и оглавявани от Джевдет Чакъров остават за утре.

Първата част от бившето “Величие” пък се представлява само от Красимира Катинчарова.

“Колегите ми не можаха да реагират от вчера за днес, но имам право да представлявам шестте напуснали групата на “Величие” депутати”, увери тя.

Тошко Йорданов призна, че понеделник е ден, в който депутатите са из страната. “Нашата цел е да проведем разговори от които да разберем може ли да изготвим програма с която да изведем страната от кризата. Обикновено е отзад напред – търсят се първо хора за министри”, каза шефът на ПГ на ИТН.

“Ако имаме общи цели, след това се водят разговори за правителство. Надявам се, че сте оторизирана от вашата група”, добави той.

Катинчарова бе изненадана, че започват първо с най-малките групи. И напомни, че имат внесено решение за изграждане на АЕЦ белене с помощта на Украйна. Това решение не влиза в дневния ред на заседанието на енергийната комисия утре. Влязло е искане на БСП, както и комбинирано на ПП-ДБ и депутати от ИТН, което е хронологически след това на шестимата независими.

“За АЕЦ Белене трябва да се водят разговори на експертно ниво. Трябва да се направи експертиза, там има срокове. Площадката вече не е сертифицирана, това е земетръсен регион. Площадката вече не е в състоянието , в което е била. Ако започне процес, няма да е лесно”, отговори Йорданов.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X