https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоКримиИнцидентиЗапочна евакуацията заради големия пожар в община Струмяни

Започна евакуацията заради големия пожар в община Струмяни

Започна евакуацията заради големия пожар в община Струмяни.

Пожарът е избухнал към 12:30 часа между селата Микрево, Каменица и Кърпелево в община Струмяни. Полицаи и горски служители предупреждават хората да бъдат внимателни.

Постоянните жители на село Кърпелево са около 10-15 души, като някои от тях не са искали да напуснат домовете си.

“Пожарът е на голям фронт, движи се в посока землището на село Цапарево към село Микрево. Обявена е евакуация на село Кърпелево, като няма опасност за живущите в селото”, заяви главният секретар на МВР Димитър Кангалджиев.

На място на изпратени два екипа на пожарната служба в Сандански, към мястото пътуват екипи огнеборци и горски служители. Поискана е помощ от въздуха, тъй като огънят минава във върхов.

В района духа силен вятър, който допринася за бързото разрастване на пожара. Селата Струмяни, Микрево и Драката, които са непосредствено до пожара, в момента са без вода поради ремонт на водопровод.

Кметът на село Микрево каза, че пожарът е изключително голям. “Няколко хиляди декара е обхванал пожарът в Малешевска планина, който избухна в района на с. Микрево. Пожарът е достигнал пътя за граничния пункт със Северна Македония “Клепало” преди Цапарево на около три километра. По права линия разстоянието е по-малко”, каза още той.

Екипи от София, Дупница, Благоевград, Петрич и Сандански са насочени към пожара в община Струмяни. Главен комисар Александър Джартов пътува към мястото на огъня. Двата самолета, които дойдоха от Франция, за да се борят с пожара в планината Славянка, ще бъдат пренасочени към Струмяни.

Група от 15 военнослужещи с ръководител лейтенант Велик Кльонтов от 3-ти механизиран батальон на 3-то бригадно командване – Благоевград се включиха в гасенето на големия горски пожар в планината Малешево край село Кърпелево.

По-рано днес за гасене на пожара край село Кърпелево бяха пренасочени и 15-те военнослужещи, които участваха в погасяването на големия пожар в планината Славянка на българо-гръцката граница с ръководител лейтенант Костадин Ковачев. Те ще действат в помощ на пожарникарите, горските служители и местните власти за потушаване на огъня.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X