https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоПоследни новиниБезгрешен досега в прогнозите си професор предрече победа на Камала Харис

Безгрешен досега в прогнозите си професор предрече победа на Камала Харис

Камала Харис ще победи Доналд Тръмп на вота на 5 ноември. Тази прогноза направи американският професор Алън Лихтман, който от 40 г. предсказва без грешка резултатите от президентските избори в САЩ, съобщи в. “Дейли мейл”.

Проф. Лихтман, известен като Нострадамус на президентските избори, първо през април предрече победа на Тръмп. Тогава обаче републиканецът бе изправен пред битка за Белия дом с настоящия държавен глава Джо Байдън, който реши да отстъпи мястото си на вицепрезидентката си Камала Харис след сериозен натиск от влиятелни политически фигури.

Сега Лихтман актуализира своя сложен модел на изчисления кой ще спечели и този път – едва 100 дни преди изборите – заложи на демократката. Тя може да стане първата жена президент в американската история. Официалната си прогноза професорът обеща да разкрие през следващия месец, но каза, че много фактори клонят по-скоро към Харис, а не към Тръмп.

“Не съм направил окончателна прогноза. Планирам това да се случи през август след конгреса на Демократическата партия”, обяви Лихтман. Събитието ще се проведе между 19 и 22 август. Професорът добави, че много неща трябва да се объркат, за да загубят демократите. “Може да се случи, но ще последват големи промени”, заключи той.

Моделът на професора измерва общо 13 фактора, които той нарича също “ключове” към победата. Чрез него анализаторът измерва факторите срещу партията, която в момента е в Белия дом, в случая това са демократите. Харис има предимство на първо място, защото получи подкрепата на демократите бързо – без да има конкуренция за издигането на кандидатурата си. От друга страна, заплахата от трети страни също е малка, тъй като в САЩ има само две водещи партии.

Важен фактор е също, че икономиката в краткосрочен и в дългосрочен план би останала силна под нейно управление. Това е така, тъй като тя не предлага конкретна промяна в курса на Джо Байдън, а по-скоро продължава неговата идеология. Не на последно място – за разлика от Тръмп Харис около нея няма скандали. Тези фактори обаче не са решаващи. Според професора именно това прави крайния резултат неясен, а надпреварата е отворена. На този фон, докато Байдън все още е на власт, той притисна Върховния съд за ключови изменения в Конституцията на САЩ. Лидерът поиска да бъде отменено решение от 1 юли, според което Доналд Тръмп и други бивши президенти получиха имунитет за наказателно преследване. Настоя и за друга промяна – да се въведе мандат от 18 г. за членовете на Върховния съд, а не съдиите да бъдат назначавани до живот.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X