https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоОбществоПоставиха 8 нови стоманобетонни панели на Дунав мост

Поставиха 8 нови стоманобетонни панели на Дунав мост

В началото на третата седмица от основния ремонт на Дунав мост при Русе, строителите успешно завършиха монтажът на осем нови стоманобетонни панели. Съоръжението, което е ключов пункт за транспортния трафик между България и Румъния, се обновява с цел подобряване на безопасността и комфорта на пътуващите.

От началото на ремонтните работи, които започнаха на 10 юли, са премахнати съществуващите предпазен и изравнителен бетон, както и тротоарите. Демонтирани са също така дилатационните фуги, пътните знаци и осветителните тела. Временно е окачена и инсталация от тръби с кабели в обновяващия се участък. Сред предстоящите задачи са реставрация на демонтирания пешеходен парапет и инсталация на нови стоманобетонни панели.

Ремонтните дейности се извършват в участък с дължина около 200 метра в лентата за вход в България. Трафикът в тази част е ограничен и преминава в еднопосочен режим, докато лентата за изход към Румъния остава свободна за движение, регулирано от сигналисти. За да се минимизират неудобствата за пътуващите, строителните работи се провеждат ежедневно по 10-12 часа през светлата част на денонощието, като превозните средства преминават поетапно в платното, в което не се работи.

Максималната допустима ширина на преминаващите превозни средства е 2,75 метра, а общата маса – до 60 тона. Извънгабаритни превозни средства не се допускат по време на ремонта.

Агенция „Пътна инфраструктура“ се извинява за причинените неудобства на шофьорите и жителите на град Русе, през чиято територия преминава транзитният трафик за Дунав мост. Организацията апелира за разбиране и търпение от страна на всички, като подчертава необходимостта от ремонтните работи за осигуряване на безопасното пътуване в бъдеще.

За повишаване на безопасността, АПИ работи в тясно сътрудничество с Гранична полиция, Агенция „Митници“, ИА „Автомобилна администрация“, община Русе и Областната администрация на Русе. Гражданите и шофьорите се приканват да спазват стриктно пътната сигнализация и да не предприемат рискови маневри, които биха могли да застрашат безопасността на всички участници в движението.

Актуална информация за временната организация на движението и за ремонтните дейности може да бъде намерена в специалната секция „Информация за ремонта на Дунав мост“ на интернет страницата на Агенция „Пътна инфраструктура“. Екипът на Агенцията е на разположение за допълнителни въпроси и уточнения.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X